24.09.2019

Zo houd je jouw handboek in IC Content actueel

SafeHarbour is de expert achter de tool IC Content. Wij werken dagelijks met de tool en hebben de content (informatieveiligheid en privacy handboeken) zelf ontwikkeld. Zo werken we continu aan nieuwe en bestaande artikelen in IC Content om ervoor te zorgen dat het handboek voor jouw organisatie actueel is. Een grote aanpassing in de meest recente update van IC Content is de toevoeging van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Voor het actueel houden van jouw handboek is het belangrijk om onze updates door te voeren. Maar hoe doe je dat?

We sturen je maandelijks een releasenote waarin de nieuwe artikelen en de relevante wijzigingen bijvoorbeeld op basis van wet- en regelgeving staan beschreven die je kunt verwerken. Je kunt zelf kiezen of je deze doorvoert voor jouw organisatie.

Hoe kan ik de updates doorvoeren in IC Content?

Lees de beschrijving van hoe je een update ophaalt en verwerkt in de handleiding.

Na het uitvoeren van een update staan er wijzigingsvoorstellen/taken klaar. Er zijn nog geen wijzigingen/documenten aangemaakt. Kan er in één keer akkoord gegeven worden of moet dit allemaal handmatig?

Indien stukken niet eerder zijn bewerkt, wordt er feitelijk op grond van de standaard procedures gewerkt. Dit is regelmatig zo, omdat er veel wettelijke eisen zijn. De wijzigingsvoorstellen/taken kunnen in principe in één keer geaccepteerd worden. Wanneer stukken wel zijn aangepast moeten deze eerst worden nagelopen. Lees hoe je alleen de niet aangepaste artikelen automatisch kunt actualiseren.

Uiteraard kun je ook de aangepaste artikelen direct actualiseren, maar dan loop je wel de kans dat aanpassingen worden overschreven. Het advies is daarom om toch even te kijken wat de verschillen zijn. Wel is het zo dat tijdens het actualiseren er een nieuwe versie wordt gemaakt. In het geval van een vergissing kun je altijd terug gaan naar een vorige versie van het artikel.

Hoe kan het dat sommige artikelen missen in IC Content?

Wanneer je artikelen mist kan het zijn dat de beheerder nog een update moet binnenhalen en deze moet verwerken.

Ondersteuning nodig voor IC Content?

Als gebruiker van IC Content ondersteunen we jou graag wanneer jij hier behoefte aan hebt. Samen kijken we wat je nodig hebt om de tool nog beter te benutten, zodat je nog efficiënter kunt werken. Wij kunnen jou volledig ontzorgen door gezamenlijk vragen op te lossen of door de verdere inrichting van de functionaliteit van IC Content voor jou te verrichten. Zo haal je het maximale uit IC Content! Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 085 – 30 30 279 of per e-mail naar info@safeharbour.nl