01.09.2020

SafeTalk: Proactief of reactief? Hoe speel je in op de ontwikkelingen in de privacywetgeving?

Rechterlijke uitspraken zorgen ervoor dat je van de ene op de andere dag niet meer compliant kunt zijn aan de AVG. Neem de recente uitspraak in de Schrems II zaak waarbij het Privacy Shield EU-US ongeldig is verklaard door het Europese Hof. Het adequaatheidsbesluit door de Europese Commissie voor doorgiften aan de US valt hier mee weg. Dit kan ervoor zorgen dat Verwerkersverantwoordelijke die data laten verwerken bij één van de 5000 organisaties die de verwerking op basis van het Privacy Shield rechtvaardigden ineens niet meer voldoen aan de juiste naleving van de wet. En wat te denken van de naderende Brexit? Ook uitspraken van alle toezichthouders van de EU landen kunnen relevant zijn voor de Nederlandse praktijk.

Ontwikkelingen van buitenaf, maar ook intern spelen een grote rol in het op een juiste manier voldoen aan de privacywetgeving. Hoe ga jij hier mee om vanuit jouw functie als Functionaris Gegevensbescherming of Privacy Officer? Handel jij proactief om de mogelijke ontwikkelingen in wetgeving voor te zijn of is jouw werkwijze gericht op reactief handelen? Aan iedere aanpak kleven voor- en nadelen.

Samen kennis en ervaring delen

In onze online SafeTalk wissel je ervaringen en kennis met vakgenoten uit. Martijn van der Veen, FG CIPP/e bij SafeHarbour trapt af met een introductie en toelichting op de meest recente ontwikkelen binnen de Privacywetgeving en de mogelijke ontwikkelingen in de toekomst. Vervolgens licht Suzan Schulten, Privacy adviseur bij SafeHarbour de verschillende wijze van handelen op wijzigingen in wetgeving toe. Vervolgens bespreken we met elkaar ieders werkwijze, wat dit van jou en je organisatie vraagt en de voordelen en nadelen van de verschillende werkwijzen.

Sluit jij aan bij onze SafeTalk?

De SafeTalk heeft een maximum van 10 deelnemers. Met een kleine groep kunnen we voldoende tijd en aandacht geven aan alle vragen en uitdagingen.
Wanneer: donderdag 12 november
Waar: Online via Microsoft Teams
Aantal deelnemers: Maximaal 10 deelnemers. Bij overschrijding van dit aantal plannen wij extra sessie(s) in.
Tijd: 14.00 – 15.00 uur

Je kunt in het aanmeldformulier jouw uitdagingen en vragen aan ons doorgeven. Dan zorgen wij dat we deze voorbereiden en behandelen.

Thema
• Proactief handelen, reactief handelen maar met een proactieve houding, – Reactief handelen met een reactieve houding
• Hoe heb jij ingespeeld op de Schrems II zaak waarbij het Privacy Shield EU-US ongeldig is verklaard door het Europese Hof?
• Waar loop je tegenaan bij jouw aanpak binnen de organisatie?
• Hoe SafeHarbour inspeelt op de ontwikkeling binnen de Privacywetgeving.

Meld je aan: 

Categorie: SafeTalk