16.09.2020

SafeTalk: De noodzaak en het nut om verantwoordelijken bij de risicoanalyse te betrekken

Een belangrijk onderdeel van de BIO implementatie is het uitvoeren van een risicoanalyse. In de volgende SafeTalk op donderdag 15 oktober gaan we (wegens succes van de vorige SafeTalk) opnieuw in op het thema ‘Hoe betrek je het management en vakspecialisten bij de uitkomsten van een risicoanalyse?’. Want de vakspecialisten hebben de inhoudelijke expertise en ervaren de meeste ‘pijn’ wanneer er een risico de kop op steekt. Door slimme vragen te stellen ontstaat bij hen ‘sense of urgency’. Wat gaat er mis als zij geen actie ondernemen? Juist door als CISO mensen binnen de organisatie te betrekken bij een risicoanalyse leg je de verantwoordelijkheid en bewustwording bij hen neer. Maar hoe doe je dat?

Samen kennis en ervaring delen

In onze online SafeTalk wissel je ervaringen en kennis met vakgenoten uit. Ronald Driehuis, Partner bij SafeHarbour trapt af met een introductie en toelichting op wat een risicoanalyse nu precies is, welke methoden er zijn en wat je er mee kunt bereiken. Vervolgens verkennen we met elkaar hoe je de verantwoordelijken kunt betrekken en de verantwoordelijkheid laat nemen. Onze experts gaan samen met jou en vakgenoten in op het thema, geven antwoord op alle vragen die er zijn en sparren over de uitdagingen die spelen.

Sluit jij aan bij onze SafeTalk?

De SafeTalk heeft een maximum van 10 deelnemers. Met een kleine groep kunnen we voldoende tijd en aandacht geven aan alle vragen en uitdagingen.

Wanneer: donderdag 15 oktober
Waar: Online via Microsoft Teams
Aantal deelnemers: Maximaal 10 deelnemers. Bij overschrijding van dit aantal plannen wij extra sessie(s) in
Tijd: 14.00 – 15.00 uur

Je kunt in het aanmeldformulier jouw uitdagingen en vragen aan ons doorgeven. Dan zorgen wij dat we deze voorbereiden en behandelen.

Thema
• Wat is een risicoanalyse?
• Wat kun je met een risicoanalyse bereiken?
• Welke methoden zijn er en welke past het beste voor jouw organisatie?
• Hoe creëer je betrokkenheid en ‘sense of urgency’ in jouw organisatie, zodat je de verantwoordelijkheid belegd bij het management en vakspecialisten?

Wellicht zien en spreken we elkaar 15 oktober!

Meld je aan: 

Categorie: Events