Internetgebruik kinderen veiliger maken
07.08.2018

Nederlandse vertaling NOREA AVG-Privacy Control Framework

Onlangs publiceerde de NOREA het AVG-Privacy Control Framework. Een handreiking voor (audit-)professionals die de mate van compliance met de AVG willen beoordelen. SafeHarbour heeft dit Privacy Control Framework (PCF) vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald. Deze vertaling is exclusief beschikbaar voor de gebruikers van het SafeHarbour Privacy Management Systeem (PMS).

Voldoet u aan de controledoelstellingen voor de AVG?
Het primaire doel van het NOREA AVG-PCF is het bieden van een handreiking aan (audit-)professionals bij het beoordelen of de controledoelstellingen van een entiteit met betrekking tot privacy en bescherming van persoonsgegevens worden bereikt. Naast de kernelementen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is rekening gehouden met ‘best practices’ op het gebied van privacy- en gegevensbescherming en informatie lifecycle management. Als zodanig kan het PCF worden gebruikt als een startpunt voor op maat gemaakte privacyaudits. Het PCF bevat de voorgeschreven doelstellingen en elementen voor privacy-opdrachten op basis van de NOREA Assurance richtlijn 3000.
Voor Functionarissen voor gegevensbescherming, CISO’s en projectleiders AVG kan het Privacy Control Framework dienen als ondersteuning bij interne controles of het uitvoeren van analyses.

Meer informatie
Wilt u ook toegang tot het door SafeHarbour vertaalde AVG-Privacy Control Framework? Dat kan middels een PMS-licentie, waar wij u graag mee laten kennismaken. Meer informatie over het PMS treft u via onderstaande link. Direct een offerte ontvangen of meer informatie? Neem contact met ons op via info@safeharbour.nl of telefonisch via 085 – 30 30 279.

 

Lees ook eens over de werking van het SafeHarbour-PMS in de praktijk:
Case: Georganiseerd privacymanagement in vier stappen

Categorie: Nieuws

Nieuwsbrief

Up-to-date zijn is het begin
van informatiebeveiliging

Timeline voor gemeenten in 2019

Timeline-ENSIA-2018Geen deadline missen dit jaar? Download alle deadlines voor gemeenten in 2019

Download nu »

Gerelateerde producten

ENSIA-audit

IC Content: Privacy Management Systeem

Wbp / AVG

IC Control

Governance, Risk & Compliance (GRC)-tool