Grip op de BIG
20.09.2016

Grip op de BIG met Scienta

Sinds de decentralisaties van overheidstaken naar gemeentelijke taken moeten gemeenten meer processen vastleggen. Meer dan 65% van de gemeenten hebben de beschikking over Scienta om hun documenten inzake de informatiebeveiliging te beheren. SafeHarbour biedt naast het handboek BRP en PNIK ook de procedures, bijlagen en rapportages voor de BIG.

De versnelling

We hebben uitgerekend dat het schrijven van de stukken die wij bieden u op zijn minst twee jaar van uw kostbare tijd zouden kosten. Doordat we van de complete BIG uitwerkingen en voorbeelden hebben gemaakt hoeft u deze stukken niet meer zelf op te stellen. De tijd die u daarmee bespaart kunt u gebruiken om de stukken op maat te maken voor de organisatie en ook daadwerkelijk te implementeren.

Onze software is gericht is op samenwerking en stelt u in staat om goed te kunnen werken met collega’s en externe deskundigen. Het heen en weer mailen van stukken, het zoeken naar de laatste versie en het nakijken van wijzigingen behoren tot het verleden. Doordat Scienta dit proces ondersteunt levert ook dit tijdwinst op.

De tweede versnelling

Ook ons ISMS voor gemeenten kan u helpen bij de implementatie van BIG in uw organisatie. Door werklijsten en taken aan te maken kunt u een controle- of reviewtaak toewijzen aan een medewerker. Deze krijgt op de ingestelde datum een mail met een link naar de beschrijving van de controle of de rapportage zodat men direct weet wat er verlangt wordt. Via de overzichten heeft u inzicht in voortgang van deze taken. Onderstaand filmpje laat zien hoe eenvoudig dat werkt.

Scienta attendeert u op de tijdige uitvoering van taken en inzicht geeft in de voortgang. Hierdoor worden belangrijke zaken niet vergeten en bent u tijdig op de hoogte van eventuele problemen die gemanaged kunnen worden. Uit de praktijk blijkt dat het aanjagen van collega’s en het vergeten van bepaalde activiteiten veel tijd kost.

De derde versnelling

Wanneer alle stukken voor een zelfevaluatie of audit in Scienta worden opgeslagen verloopt ook een audit sneller. De normenkaders zitten in de tooling en per vraag zijn de antwoorden gekoppeld. Zo hoeft u niet meer te zoeken. Bij de uitvoering van de audit kunt u op deze manier ook de auditor direct inzicht geven. Bij een audit laat u direct zien in control te zijn en zo verloopt de audit makkelijker.

Kunnen wij u helpen?

Voor meer informatie over de implementatie van BIG? Neem contact op via e-mail of door te bellen naar 085 208 208 9.

Categorie: Kennis Wetgeving