15.12.2020

Directeur Erwin Boerhoop blikt terug én vooruit

‘Met focus, creativiteit en doorzettingsvermogen kom je ver’

Als wij vorig jaar december hadden voorspeld dat we in 2020 massaal vanuit huis zouden werken en de kerstinkopen met mondkapjes op zouden doen, had iedereen ons waarschijnlijk voor gek verklaard. Inmiddels weten we beter. “Het was een bizar jaar”, blikt directeur Erwin Boerhoop van SafeHarbour terug. “Maar met focus, creativiteit en doorzettingsvermogen blijk je ver te kunnen komen.”

Het jaar begon bijzonder goed voor SafeHarbour, vertelt hij. “Zo hebben we onze software op een ander platform laten bouwen en flink geïnvesteerd om de content door te ontwikkelen. Niet alleen voor overheden, ook voor zorg en onderwijs. In de eerste maanden van dit jaar hebben we drie nieuwe collega’s aangenomen, onder andere om onze expertise-tools nog beter te kunnen aanbieden. Op 1 maart waren we er helemaal klaar voor. Nog geen twee weken later werd het stil in Nederland…”

Doorontwikkeling vanuit huis

SafeHarbour koos ervoor om iedereen in dienst te houden. Sterker nog, in juni kwam er nog een collega aan boord die de zorgmarkt bedient. “We hebben die periode gebruikt om onder andere onze tool voor risicoanalyse door te ontwikkelen, een lightversie te maken van onze tools voor Privacy management en Governance Risk & Compliance én om de eigen organisatie verder te professionaliseren”, aldus Erwin. “Ook bij ons gebeurde dat vooral vanuit huis. Wij hadden een voorsprong, omdat we dat in 2019 ook al eens noodgedwongen hebben gedaan. Ons kantoor is gevestigd in het AFAS Stadion en zoals je weet, was daar iets met het dak aan de hand…”

Superfijn team

Op afstand hebben de collega’s niet alleen contact met elkaar onderhouden, maar ook met bestaande en nieuwe relaties. “Zelfs audits doen we digitaal. Maar hoewel vanuit huis werken dus prima mogelijk is, mis ik het persoonlijk contact. Gelukkig hadden we tussen de lock downs door wat meer vrijheid. In die periode hebben we ook een leuke – en verantwoorde – teamdag in Alkmaar georganiseerd. Het zijn niet alleen echte experts, maar ook gewoon superleuke collega’s!”

Voorsorteren op 2021

Ondertussen sorteert Erwin met zijn team ook vast voor op 2021. “Zo breiden we onze GRC-tool IC Control volgend jaar uit met een interne controle en audit-module, waardoor we klanten volledig ontzorgen op het gebied van control. Daarnaast willen we definitief doorbreken op de markten zorg en onderwijs. Ons belangrijkste kracht is dat wij inhoudelijke experts zijn die vanuit onze kennis de vertaalslag naar tooling hebben gemaakt, niet andersom. En onze producten onderscheiden zich omdat ze ook nog boordevol content zitten. Ik kreeg dit jaar een prachtig compliment van één van onze klantrelaties: ‘Indrukwekkende oplossing hebben jullie gemaakt! Eerst veel werk, maar daarna pluk je zeker de vruchten ervan.’ Kijk, daar doen we het dus voor.”

FD Gazellen

Alle inspanningen van dit jaar zijn voor de derde keer beloond met een FD Gazellen. Erwin: “Dat is een prijs die het Financieele Dagblad jaarlijks uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het criterium hiervoor is niet alleen omzetgroei, de jury kijkt ook in bredere zin naar de organisatie. Wij zijn natuurlijk erg trots dat we de award zelfs in dit gekke jaar in de wacht hebben gesleept en kijken vol vertrouwen naar de toekomst!”