Baseline Informatiebeveiliging Overheid
11.07.2019

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) in IC Content

Voor alle overheidsorganisaties is nu het nieuwe gezamenlijke normenkader voor informatiebeveiliging van kracht: de Baseline Informatiebeveiliging Overheid BIO. Deze heeft als doel het verhogen van het niveau van informatiebeveiliging binnen de overheid. Er zijn verschillende normenkaders binnen de overheid, waaronder bijvoorbeeld de Baseline Informatiebeveiliging voor Gemeenten (BIG). Deze zijn nu gebundeld in de BIO. De BIO verschilt op een aantal punten ten opzichte van de BIG door meer nadruk op risicomanagement, een explicietere rol van de bestuurder en lijnmanager en 60% minder maatregelen.

Meteen aan de slag met de BIO

SafeHarbour helpt je bij de implementatie van de BIO. Met de GAP-analyse in onze GRC-tool IC Control kun je direct vaststellen waar de GAP in jouw organisatie zit. De risicoanalyse in IC Control maakt je risico’s op een toegankelijke wijze inzichtelijk door deze te identificeren en te analyseren. Daardoor krijg je inzicht in de borging van controls en maak je voor jouw collega’s, het management en bestuur de risico’s inzichtelijk. Ook vind je in IC Control de omschrijving van de bedrijfsprocessen. Maatregelen vanuit de 270002  zijn al voor je gekoppeld aan de normen. Ook is IC Control direct te koppelen aan IC Content.

IC Content is dé ISMS- ondersteunende tool mét content en bevat onder andere een Informatieveiligheidsbeleid gericht op de BIO en een vertaling van het normenkader BIO naar procedures en andere handvatten, zodat je meteen aan de slag kunt.

Ondersteuning en advies voor de BIO

Wil je meer weten over wat de BIO voor jouw organisatie gaat betekenen en hoe onze tools en de SafeHarbour-consultants en -auditoren kunnen ondersteunen en helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 085 – 30 30 279 of per e-mail naar info@safeharbour.nl