13.12.2017

Binnen twee maanden AVG compliant!

Uitdagingen bij het implementeren van de AVG

Veel organisaties bereiden zich momenteel voor op de AVG/GDPR. Hierbij is het belangrijk dat privacy duidelijk en expliciet gewaarborgd is in uw organisatie, dat de juiste procedures en richtlijnen aanwezig zijn en dat iedereen in uw organisatie weet welke verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden er zijn.

“Het implementeren van de AVG kan de nodige uitdagingen met zich mee brengen voor organisaties” aldus Erwin Boerhoop, directeur SafeHarbour”. “Die uitdagingen zitten niet alleen in de wet zelf, maar kunnen ook ontstaan door beperkte middelen, gefragmenteerde beleidsstukken of gedateerde processen. Ook de omvang en de impact van de AVG zal veel inspanning vragen van medewerkers, projectleiders, functionarissen en bestuurder. SafeHarbour ontwikkelde het PMS om organisaties te helpen bij het creëren van structuren en overzicht, die u gemakkelijk met collega’s kunt delen en onderhouden. Met deze redenen hebben we het Privacy Management Systeem ontwikkeld.

Scienta

Voor de uitrol van het Privacy Management Systeem zijn we de samenwerking met Scienta aangegaan. Scienta is cloudsoftware voor managen van (beleids)documenten, kennis en interne bedrijfsinformatie binnen organisatie. Al meer dan 3000 organisaties in binnen- en buitenland maken dagelijks gebruik van Scienta.

SafeHarbour afbeelding Scienta
“In het kader van de AVG moeten organisaties veel beschrijvingen, protocollen en procedures opstellen”, aldus Reinder Repko, directeur bij Scienta. “Het is lastig om hieraan te beginnen, zeker als organisaties nog niets hebben en of onbekend zijn met de wetgeving. Communicatie en waarborging is essentieel: met het Privacy Management Systeem van SafeHarbour en Scienta bespaart u veel tijd in het uitdenken en het schrijven van alle noodzakelijke documenten.  Samen helpen we organisaties vooruit door implementatie, beleid en beheer bij elkaar te brengen in één overzichtelijk systeem. Zodoende hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden, is alles direct te delen met collega’s en kun je een enorme tijdsbesparing behalen. En dankzij de software van Scienta hebben organisaties één centrale bron van kennis.”

Binnen 2 maanden op weg

De unieke samenwerking tussen SafeHarbour en Scienta zorgt voor een uniek platform in de vorm van het PMS, welke de complete documentatie bevat waarmee u aan de wettelijke eisen en plichten rondom privacy en persoonsgegevens kunt voldoen. Deze samenwerking maakt mogelijk dat uw organisatie met behulp van het PMS al binnen 2 maanden over een goed privacybeleid kan beschikken. Meer weten of direct aan de slag?  

Categorie: Wetgeving

Nieuwsbrief

Up-to-date zijn is het begin
van informatiebeveiliging

Timeline voor gemeenten in 2018

Timeline-ENSIA-2018Geen deadline missen dit jaar? Download alle deadlines voor gemeenten in 2018

Download nu »

Gerelateerde producten

IC Content: Privacy Management Systeem

Wbp / AVG